GayGames 2018 Parijs

Update helaas is er unaniem besloten om deze trip niet door te laten gaan. 

Oprichtster Jet Blom met haar Dochter Patricia
Oprichtster Jet Blom met haar Dochter Patricia

Vol bewondering zit ik te luisteren naar de oprichtster Jet Blom van het Vrouwenkoor De MeloDiva's 073 en langzaam begint het tot me door te dringen wat een impact deze uitnodiging voor de dames heeft. Al maanden gaat het over het koor, maar nu al dagen over de speciale uitnodiging in de Lichtstad Parijs.

Een paar weken geleden zijn De Diva's benaderd en nee het was geen grap. De 30 dames, samen De MeloDiva's 073 zijn uitgenodigd om van 1 t/m 9 aug. 2018 in Parijs bij de 10de editie van de GayGames 2018 Nederland te vertegenwoordigen. Wow, te gek toch, zeker als je leest wat een groot event dit is.

De Gay Games Paris 2018 is het grootste lesbian, gay, bisexual, transgender sport- en cultuurevenement ter wereld. Het evenement is open voor een ieder die wil deelnemen, ongeacht de seksuele oriëntatie. Het is een poly sportief evenement, dat sinds 1982 elke vier jaar plaatsvindt. Amsterdam trok in 1998 tijdens de GayGames maar liefst 13.000 bezoekers.

Bron: Wikipedia


Alsof het al niet genoeg indruk heeft achtergelaten:

In 2018 verwacht de organisatie meer dan 40.000 bezoekers te trekken in Parijs, met het thema gelijkheid. Aan deze games doen 15.000 deelnemers mee uit 70 landen en beoefenen samen 36 sportactiviteiten en zullen er 14 cultuur optredens plaatsvinden, waar de MeloDiva's 073 er een van zal zijn. Tijdens dit event zijn meer dan 3.000 vrijwilligers actief om alle activiteiten in goede banen te leiden. Ik betrap mezelf erop, dat ik er ook niet over uitgepraat raak.

O.a. de wereldberoemde modeontwerper Jean Paul Gaultier heeft zich opgeworpen als ambassadeur van de GayGames, samen met een groot aantal wereldberoemde sporters. Waar straks deze Nederlandse (Bossche) vrouwkes tussen zullen staan. Ik ben zelf een Bosschenaar dus ben er extra trots op. Zeker omdat ik de achtergrondverhalen en passie heb gehoord van het pas beginnend vrouwenkoor. Wat in nog geen jaar tijd zoveel vooruitgang heeft geboekt.

Helemaal te gek toch! Tranen sprongen in mijn ogen toen ik hoorde dat ze het misschien wel af gaan blazen om financiële reden. Die aanslagen die er de laatste tijd zijn, maakt het voor hun ook geen gemakkelijke keuze. De angst die gezaaid wordt, mag niet gaan winnen. Honderden ideeën springen in mijn hoofd en bedenk plannen om hen te kunnen steunen.

Ondertussen heb ik een aantal telefoontjes gepleegd en iedereen die ik spreek wordt net zo razend enthousiast als ikzelf nu ben. Nee, afzeggen is geen optie, dat kan altijd nog. We moeten het eerst gaan proberen. Het voelt als we, omdat het een koor is, dat uit mijn eigen mooie Brabantse Den Bosch komt. en ja die is mooier als Parijs, wordt met volle borst en overgave gezongen. 

DUS, kom in de 1ste plaats niet aan met afkeurende, afgunstige, haatzaaiende onzin. Alleen positieve steun en opbouwende kritiek is welkom. Negatieve shit, weiger ik gewoon! Kom maar op met jullie leuke, positieve acties en steun voor De MeloDiva's. Volg De Melodiva's 073 op Facebook

Volg de MeloDiva's